Δελτίο Τύπου “Μαθαίνω στο Σπίτι – Πληροφορική Παιδεία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τηλεημερίδα με τίτλο “Μαθαίνω στο Σπίτι & Πληροφορική Παιδεία” την Πέμπτη 7 Μαΐου και ώρα 16:30. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Κατανεμημένων Συστημάτων του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Την έναρξη της τηλεημερίδας ανακοίνωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρδίρης Θεόδωρος, ενώ τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός ΥΠΑΙΘ κα. Ζαχαράκη Σοφία. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδουλίδη Θεόδωρο, την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα Σπύρτου Άννα και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Κατανεμημένων Συστημάτων του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθυντή του Δ.Π.Μ.Σ. Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες κ. Μιχάλα Άγγελο. Την ημερίδα προήδρευσε και διεύθυνε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας κ. Τζήμας Δημήτρης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις παρουσιάσεις του Χυτήρη Χρήστου Πληροφορικού MSc σχετικά με το περιβάλλον σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης Cisco WebEx, της Γκόλα Κλεοπάτρας Πληροφορικού MSc σχετικά με το περιβάλλον ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης “η-τάξη”, της Φασουλά Γεωργίας επί πτυχίω φοιτήτριας του τμήματος Πληροφορικής σχετικά με τη δημιουργία εκπαιδευτικού παιχνιδιού με γλώσσα προγραμματισμού Scratch, του Μουρτζούκου Αθανάσιου επί πτυχίω φοιτητή του τμήματος Πληροφορικής σχετικά με την εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Python μέσω repl.it και της Έλενα Ζυγούρη, Ph.D., M.ed., ΣΕΕ ΠΕ 70 3ης Ενότητας ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με το Παιδαγωγικό και Διδακτικό πλαίσιο- εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες

Την τηλεημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 500 χρήστες, μέσω του YouTube Channel και της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom, διήρκησε πάνω από 4 ώρες και έλαβε πολλά θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες.

Οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

Ενώ την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Φοιτητικού Παραρτήματος του ΙΕΕΕ του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1e1ieAllTK_sZt-IQFxreUK2O4RoxAIQ με σκοπό την εύκολη πρόσβαση των εκπαιδευτικών και το ευρύ κοινό.